15 Homestay Teluk Ketapang in Kuala Teragganu

Naar de indrukwekkende boottocht door het regenwoud onderweg naar Kuala Terengganu voor de homestay Teluk Ketapang. Dit is spannend! Bij mensen thuis. Wat kun je verwachten?
Aangekomen in de wijk was het vinden de buurt van het juiste adres een uitdaging. De bordjes en het adres waren niet erg duidelijk. Uiteindelijk vonden we de homestay, maat dat was een soort kantoor dat helemaal dicht was. Er liep iemand bij een huis, maar die sprak geen Engels. We zeiden homestay en toen ging hij bellen en liet ons wachten. Na vijf minuten kwam een man in een auto aanrijden die ons meenam. Het was toch allemaal goed gekomen.
Eerst een kleine lunch bij de homestay. Nouja, klein. Een schaal noodles die genoeg was voor avondeten. Die moest leeg. Ook nog wat fruit… Kudu fruit.
Vervolgens moeste we verplicht rusten voor 1,5 uur.
Daarna gingen we op een tour in de oude Mercedes van de homestay. Met de jetty naar de stad. Een oude veerboot met touwen en autostuur. De markt was dicht, maar er waren wel een paar winkels open met fruit en hoofddoeken en jurken. De Maleisische hoofddoeken en jurken zijn erg kleurrijk en mooi. De kleding in Kuala terengganu is in de regio speciaal en gewild, die zijn extra mooi. Daarna naar een Chinese tempel in de Chinese buurt en naar de Indische tempel. Aan de buitenkant en binnenkant weer mooie tempels. De katholieke kerk ook bekeken, maar die was dicht. We kregen tussendoor een kleine snack bij een lokaal restaurant. Een rotti met een soort kerriesaus erbij om in te dopen. Daarna naar de Crystal Mosque. Een mooie nieuwe grote moskee boven het water. Deze moskee is gebouwd in 2006 en heeft glazen koepels. We mochten de moskee in, maar moesten wel eerst allemaal een soort toga aan en de vrouwen een hoofddoek. Erg grappig. Daarna werden we door een imam rondgeleid door de moskee. Erg bijzonder deze moskee. Een hele belevenis om de islam een keer op deze manier te zien bij iemand thuis en van dichtbij in een een moskee. Hierdoor ga je wel wat genuanceerder naar de islam kijken.
Toen we terugkwamen bij het homestay kregen we nog een groot diner. Dit was gelukkig alleen nasi goreng met stukjes kip ernaast. Het was erg lekker, maar wel iets te veel. Na het eten hebben we nog even zitten praten met de zoon. Leuk!
Daarna slapen na deze drukke dag!
We zijn benieuwd maar morgen, omdat we dan Maleisische spelletjes in lokale kleding gaan doen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *